Povodom “Dječije nedelje” mališani Dječijeg vrtića posjetili opštinu Gacko

Pod sloganom „Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo“ širom Republike Srpske počelo je obilježavanje “Dječije nedelje”.

Tim povodom, mališani Dječijeg vrtića iz Gacka, sa vaspitačima i direktorom posjetili su opštinu Gacko gdje ih je ugostio načelnik opštine dr Ognjen Milinković.

Djeca su nosila parole na kojima su bila ispisana njihova prava i obaveze.

Načelnik je poželio mališanima da budu zdravi i srećni i izrastu u dobre ljude.

„Ovo je najljepša posjeta koja može da bude u kabinetu načelnika. Razgovarali smo na razne teme, razmijenili mišljenja i interesovanja i lijepo se družili“, rekao je načelnik Milinković i uručio im poklone pomoću kojih će oplemeniti igru, rad i boravak u vrtiću.

Zahvalnost na gostoprimstvu i podršci izrazila je direktor vrtića, Nedeljka Dostinić, a djeca su izrecitovala prigodne pjesmice.

Drugari iz vrtića danas su posjetili i Udruženje djece sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“ i družili se sa polaznicima ove ustanove.

“Dječija nedjelja” obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra, a cilj manifestacije je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanje šire javnosti sa potrebama djece, njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

Ova manifestacija je i skretanje pažnje i ukazivanje na odgovornost porodice, države, škole, zdravstvenih, socijalnih i drugih institucija prema djeci.

Podijelite vijest