Potpisan sporazum između Opštine Gacko i JP „Putevi Republike Srpske”: Kružni tok do juna naredne godine

Načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Milinković i direktor JP „Putevi Republike Srpske”, Milan Dakić potpisali su Sporazum sa ciljem regulisanja međusobnih odnosa kao i koordinirano djelovanje sporazumnih strana na izvršenju aktivnosti i radova potrebnih za realizaciju projekta: „Rekonstrukcija raskrsnice na magistralnom putu M-6.1 na ukrštanju sa magistralnim putem M-20“

Projektom je predviđena izgradnja kružnog toka u centru grada. Radovi u iznosu od oko 650 hiljada maraka biće finansirani iz budžeta Republike Srpske.

Načelnik Milinković potvrdio je da je riječ o važnom projeku izgradnje moderne saobraćajnice, uređenja kružnog toka u centru grada koji će rasteretiti saobraćaj.

“Zadovoljan sam dogovorenim. Razgovarali smo o putnoj infrastrukturi u Gacku i Istočnoj Hercegovini.
Izgradnjom kružnog toka dobijamo jedno dobro i kvalitetno rješenje do konačnog rješenja, a to je južna zaobilaznica, o kojoj je i danas bilo riječi. Urađena je projektna dokumentacija, završeni imovinsko pravni odnosi i nakon završetka kružnog toka preduzimaće se određeni koraci “, rekao je Milinković.

Prema riječima direktora JP „Putevi Republike Srpske” Milana Dakića, u proteklih mjesec dana Vlada RS na inicijativu predsjednika Dodika, dala je nalog da se uradi dio puta od RiTE do centra grada u dužini od 1, 6 kilometara, što je i završeno.

“Potpisivanjem sporazuma sa načelnikom dogovorili smo da nastavimo radove kada je u pitanju opština Gacko. Pored toga, Vlada Republike Srpske je krenula sa kapitalnom investicijom važnom za Gacko, a to je putna komunikacija Gacko – Tjentište – Foča – Šćepan Polje, investicija za koju je Vlada izdvojila 36. miliona maraka”, istakao je Dakić i dodao da će nastojati da izdvoje određena sredstva za putni pravac Nevesinje – Gacko.

Radovi na izgradnji kružnog toka, prema riječima Dakića, biće završeni do juna naredne godine.

Podijelite vijest