Održana konstitutivna sjednica skupštine OBO Gacko: Predsjednik Aleksa Slijepčević

Na konstitutivnoj sjednici skupštini Opštinske boračke organizacije Gacko za predsjednika skupštine izabran je Aleksa Slijepčević, koji je ovu dužnost obavljao i prethodne dvije godine.

U proteklom periodu provedeni su izbori u Opštinskoj boračkoj organizaciji Gacko u mjesnim boračkim organizacijama.

Prema riječima predsjednika Slijepčevića, izbori su protekli u korektnoj atmosferi. Na dva mjesta imali su ponovljene izbore zbog nedostatka kvoruma.

„Dosta posla je urađeno što se tiče zbrinjavanja porodica poginulih i RVI, stambeno zbrinjavanje i zapošljavanje porodica je riješeno, ostao je još jedan slučaj. Prioritet će nam biti zapošljavanje djece RVI i boraca prve i ostalih kategorija“, rekao je Slijepčević.

Na skupštini je izabrano predsjedništvo koje broji 11 članova.

„Predsjedništvo je brojalo 9 članova, pa smo izmijenili statut i sada broji 11 članova. Svi predstavnici mjesnih boračkih odbora biće zastupljeni u predsjedništvu OBO, predsjednik porodice poginulih boraca i predsjednik RVI i komandant Gatačkog bataljona, major Siniša Boljanović, ali i  počasni član Slavko Ateljević koji je dugi niz godina dao doprinos boračkoj organizaciji i dugujemo mu veliku zahvalnost“, pojasnio je Slijepčević.

Za predsjednika odbora porodica poginulih i zarobljenih boraca odbrambeno – otadžbinskog rata izabran je Rade Zirojević, dok će ratne vojne invalide predstavljati Miroslav Vuković.

Podijelite vijest