Jesenji izlet polaznika škole sporta “Spartakus”

Univerzalna škola sporta “Spartakus” Gacko u saradnji sa planinarskim društvom “Volujak” juče je organizovala izlet u prirodi, u okruženju planinarskog doma “Volujak”. Cilj im je bio da od redovnih treninga naprave iskorak i istovremeno uživaju u prirodi.

Jedan od trenera škole sporta, Jelena Jovović, kaže da nastoje djecu od malih nogu povezati sa prirodom i upoznati sa prirodnim bogatstvima kojima su okruženi. Od malena razvijati dobre temelje i osnove na kojima kasnije, kako je rekla, mogu da se grade kao kvalitetne osobe koje cijene i vole svoje, a poštuju druge.

„Uživali smo u idiličnom jesenjem oktobarskom danu u podnožju planina Lebršnik, Volujak, Kuk. Šetali do Jagodinog jezera. Saznali misteriju nastanka imena jezera. Dijelili osmijehe, zagrljaje, korake, sendviče, čokoladice. Pokazali kako se raduje i kad se gubi i kad se dobija u igrama bez granica. Upoznali smo se i sa planinarskom etikom, kodeksom, opremom i šta znači biti dobar planinar. Susreli se sa prvim usponima, planinarskim markacijama, putokazima. Toliko toga novog naučili i shvatili da dosta toga planiranog nismo uspjeli realizovali jer dan je bio prekratak da namiri radoznalost malih glava, željnih novih saznanja. To nam je dobar znak da se trebamo opet vratiti i zadovoljiti tu njihovu radoznalost“, rekla je Jovović i zahvalila PD “Volujak” na gostoprimstvu i roditeljima na povjerenju.

Stotinjak mališana i roditelja uživali su u ljepotama prirode koja nas okružuje, a djelić atmosfere vam donosimo u galeriji fotografija.

Podijelite vijest