Održano školsko takmičenje iz Demokratije i ljudskih prava

U SŠC “Pero Slijepčević” Gacko u nedelju, 27. februara održano je školsko takmičenje iz Demokratije i ljudskih prava. Četiri ekipe pripremale su svoje projekte “Ja građanin”, koje su sudije ocjenjivale.

Odjeljenje 4G1 bavilo se problemom “Loš položaj osoba sa invaliditetom u opštini Gacko”, a tema projekta odjeljenja 4G2 bila je “Neracionalno upravljanje otpadom u opštini Gacko”. Učenici 3MT bavili su se “Zagađenjem vazduha”, a odjeljenje 3B istraživalo je problem “Nasilja nad ženama”.

Po mišljenju sudija, oba odjeljenja gimnazije su odlično uradila projekte, ali je sveukupan utisak da su učenici 4G2 imali bolju argumentaciju i dokumentaciju.

Prvo mjesto osvojila ekipa 4G2, koja je sjajno osmislila politiku odjeljenja i realizovala plan akcije, dok je drugo mjesto pripalo učenicima 4G1 koji su dobili pohvalu za odličnu usmenu prezentaciju. Mentor učenicima gimnazije i mašinske škole bila je prof. Jovana Petković – Aćimović, koja je istakla da je oduševljena entuzijazmom i predanim radom gimnazijalaca, kao i da je ponosna što je profesor tako kreativnim mladim ljudima.

Mentor učenicima 3B bila prof. Borislavka Vujović.

Podijelite vijest