Fondacija “Drašković” uručila 100 vaučera humanitarne pomoći

Danas su predstavnici fondacije “Drašković” posjetili opštinu Gacko i uručili 100 vaučera u vrijednosti od po 75 KM. Vaučeri su namijenjeni licima koja su tokom pandemije virusa korona ostala bez posla, ali i drugim kategorijama stanovništva sa područja opštine koje je u stanju socijalne potrebe.

Kako je rečeno, vaučeri se mogu potrošiti u prodavnicama kompanije do 8. maja.

„Obezbijeđeno je sasvim dovoljno robe široke potrošnje i svih artikala po izboru u vrijednosti od 75 KM po jednom licu. Nadam se da se približavamo okončanju pandemije, ali ukoliko to bude potrebno, nastavićemo da pomažemo stanovništvu Istočne Hercegovine“, rekao je generalni direktor , Radenko Drašković.

Spisak lica kojima će vaučeri biti uručeni Opština Gacko je usaglasila sa Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom i Boračkom organizacijom, rekao je predsjednik Skupštine opštine Gacko, Jovan Kovačević. Prema njegovim riječima, predstavnici ovih ustanova preuzeće vaučere u ime korisnika, koje će o podizanju vaučera i obavijestiti.

“Ovo je prilika da se zahvalim fondaciji Drašković. Ovo nije prva pomoć. Najavljuje se još mnogo pomoći na različite načine, a ona suštinska će doći kada je u pitanju zapošljavanje i razvoj kada sve ovo prođe”, rekao je Kovačević.

Iz fondacije je najavljeno da će biti podijeljeno oko 900 paketa i vaučera za podizanje humanitarne pomoći stanovništvu na području Istočne Hercegovine.

Podijelite vijest