Obilježavanje Nedjelje djeteta u Gacku

Pod sloganom „Porodica na prvom mjestu“, udruženje „Rastimo zajedno“ i “Dječiji vrtić” Gacko, juče su počeli sa obilježavanjem „Nedjelje djeteta“. Prema riječima predsjednice UO Udruženja, Gordane Kekić, ove godine je promijenjen koncept obilježavanja, pa je i samo obilježavanje podignuto na veći nivo, kroz igru, druženje i takmičenje. U sportskim i takmičarskim aktivnostima, mališanima Dječijeg vrtića i udruženja Rastimo zajedno, pomogli su osnovci, sredoškolci, aktivisti Crvenog krsta, ali i vaspitači ovih ustanova. Najuspješniji su na kraju simobolično nagrađeni zahvalnicama.

„Obilježavanjem Nedjelje djeteta i ove godine nastojimo skrenuti pažnju na prava djeteta, i na sve ono što je sadržano u Međunarodnoj konvenciji o tim pravima. Djeca su naša budućnost i trebamo ulagati u njih“, istakla je Kekić.

Dječija prava su izraz priznanja međunarodne zajednice o postojanju posebnih potreba djece. Djeci je potrebna zaštita, a obaveza odraslih je da im tu zaštitu pruže.

Obilježavanje je danas nastavljeno šetnjom mališana do gradskog trga, gdje su puštali balone na kojima su bile ispisane poruke mira i ljubavi. Aktivnosti su nastavljene iscrtavanjem istih poruka kroz simbole mira i ljubavi na parkingu Dječijeg vrtića, a biće nastavljene i u petak, internom svečanosti “Djeca su ukras svijeta” i druženjem sa likovnjacima i sportistima na sportskim terenima u Gacku.

Nedjelja djeteta ove godine traje od 3 – 9. oktobra, a ovogodišnji slogan je „Porodica na prvom mjestu“.

 

Podijelite vijest