Održan Sedmi saziv likovne kolonije „Gacko-Klinje 2014“

U organizaciji JU “Kulturno-sportskog centra“ Gacko, a pod pokroviteljstvom Opštine Gacko i Ministarstva prosvjete i kulture RS, proteklih dana održan je Sedmi saziv likovne kolonije „Gacko- Klinje 2014“.

Okruženi prirodom u ambijentu motela Košuta, umjetnici su tokom proteklih dana stvarali svoja djela. Različitim stilovima i tehnikom, afirmisani umjetnici iskazali su svoju impresiju mjestom i trenutkom, a vrijeme su upotpunili druženjem i razmjenom dosadašnjih iskustava. Pored slikara iz Republike Srpske, učestvovali su i slikari iz Srbije i Crne Gore.

Ovogodišnja likovna kolonija je iznjedrila preko 30 novih likovnih radova, a radovi nastali na upravo završenoj koloniji biće predstavljeni na izložbi u okviru programa Ćorovićevih susreta istoričara, u septembru.

Na poziv Muzeja Hercegovine i glavnog kustosa muzeja, Veseljke Salatić, „KSC“ Gacko je dobio tu čast da 18. avgusta, od radova sa dosadašnjih šest likovnih saziva, upriliči izložbu u Muzeju Hercegovine, sa početkom u 20:00 sati.

Podijelite vijest