Fudbal: Mladost – Napredak (Donji Šepak) 0:3

Iznenađenje 16. kola Prvenstva RS napravili su fudbaleri Napretka, koji su ubjedljivim rezultatom 3:0 slavili u Gacku protiv domaćeg sastava Mladosti, i zasluženo odnijeli bodove u Donji Šepak.

Fudbaleri Mladosti su već u prvom minutu igre mogli povesti sa 1:0, ali se pred golom gostiju nije najbolje snašao mladi Boško Pušara. Mladost je imala inicijativu tokom prvog poluvremena, ali gosti su u 38. minutu poveli 1:0, nakon  centaršuta odličnog Jevtića, koji je u gol pretvorio Jovanović sjajnim udarcem glavom. Golman Guzina je bio nemoćan bilo šta da uradi.

Sa ovim rezultatom otišlo se na odmor. Mladost je i u drugom popluvremenu imala terensku inicijativu koja nije dala rezultata. Napredak je smišljenom igrom čuvao rezultat, ali je kontrama preko svojih brzonogih napadača, Jeftića i Filipovića, postigao još dva pogotka i tako ugasio svaku nadu domaćih za povoljnijim rezultatom. Mladost je nastupila u sastavu: Guzina (od 68. min. Perović), Mrković, Denda, Vico, Andrić, Pušara (od 68. min. Vasiljević),  Goranović, Sušić N, Prelo, Komnenić i Ćeranić.

Trenutno Mladost zauzima 7. mjesto na prvenstvenoj tabeli sa osvojenih 23 boda. U 17. kolu, koje se po rasporedu igra u srijedu, 26. marta sa početkom u 14 sati i 30 minuta, fudbaleri Mladosti gostuju u Foči gdje se sastaju sa domaćom Sutjeskom.

Juniori i kadeti su u 18. kolu Omladinske lige BiH grupa „JUG“ bili domaćini ekipi HNK “Rama“ iz Prozora. Kadeti gostiju su bili bolji i pobijedili domaćina rezultatom 4:0, a juniori si igrali neriješeno 1:1.

U sledećem 19. kolu, koje se igra u subotu 29. marta, omladinci Mladosti gostuju u Mostaru gdje se sastaju sa domaćom Lokomotivom.

Ovoga vikenda su bile aktivne i najmlađe selekcije, pioniri i predpioniri. Oni su gostovali u Nevesinju, gdje su se sastali sa domaćim Veležom. Pioniri Veleža su bili bolji i pobijedili rezultatom 4:0, a predpioniri Mladosti su bili bolji od vršnjaka iz Veleža, i pobijedili sa 1:0.

Podijelite vijest