“Džudo za sve”: Mladi džudisti u akciji čišćenja trim staze

U sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2), koji je finansiran od strane Evropske unije, a realizovan uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i Opštine Gacko, u ponedjeljak 30.septembra je organizovana akcija čišćenja trim staze iznad Gacka. Ova staza predstavlja omiljeno mjesto za rekreaciju i okupljanje građana, a posebno je važna malim džudistima tokom ljeta kada se na njoj odvijaju treninzi Džudo kluba Gacko.

Tokom akcije, preko 30 volontera, uključujući članove kluba, njihove roditelje i prijatelje, uspjeli su da očiste stazu, stvarajući tako prijatnije okruženje za sve posjetioce i ljubitelje prirode.

“Aktivnost je obuhvatila ne samo fizičko uklanjanje otpada, već i edukaciju o značaju očuvanja prirode. A da je otpada bilo – bilo je, što potvrđuju i fotografije, pa ovom prilikom apelujemo na građane da čuvaju okolinu tako što će smeće odlagati na za to predviđena mjesta. Javno preduzeće “Komus” je obaviješteno o našoj akciji, a ovo nije jedina ekološka aktivnost koju sprovodimo” istakla je Gordana Antelj, projekt menadžer na projektu “Džudo za sve”.

Antelj je istakla da i pored sportskih aktivnosti, važno je da nam djeca odrastaju u zdravoj sredini i postanu zdravi ljudi.

Iz Džudo kluba napominju da je akcija čišćenja trim staze dio šireg nastojanja kluba, i da kroz sport i ekološke inicijative žele doprinijeti razvoju lokalne zajednice. Džudo klub Gacko aktivno radi na promociji zdravog načina života kroz amaterski sport, sa posebnim fokusom na socijalno isključene kategorije stanovništva.

Nakon ove akcije, vrijedni džudisti su otišli na trening sa osjećajem da su svojim doprinosom učinili nešto važno, ponosni i srećni zbog pozitivnog uticaja koji su ostavili na svoju zajednicu.

Podijelite vijest