Kabinet načelnika: U toku realizacija više kapitalnih projekata

Iz Kabineta načelnika opštine Gacko obavještavaju da je u toku realizacija više kapitalnih projekata u našoj opštini.

Kako je navedeno u obavještenju, u toku su radovi na rekonstrukciji ulice – veza ulice Alekse Šantića i Solunskih Dobrovoljaca i izgradnji parkinga kod zgrade RVI i PPB.

U prethodnom periodu završeni su radovi na bujičnom potoku Berotina i samim tim stekli su se uslovi da se završe i radovi na kompletnoj ulici. U pitanju su radovi koji se odnose na ugradnju betonskih ivičnjaka, izgradnju potpornih zidova, izradu završnog sloja od asfalta i regulaciju kišne kanalizacije.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 220.000 KM sa PDV, a novčana sredstva obezbijeđena su u budžetu Opštine. Izvođač radova je preduzeće „Antikorozija“ iz Gacka.

Počeli su i radovi na izgradnji ulice u naselju Rivina. Ulica je bila makadamska i u kišnom periodu se tamponski materijal slijevao na magistralni put i ugrožavao bezbjednost saobraćaja.

Vrijednost pomenutih radova iznosi 57.000 KM sa PDV, a sredstva su obezbeđena u budžetu Opštine.

U cilju unapređenja vodosnabdijevanja opštine, a uz konsultacije JP „Vodovod“ Gacko u toku je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Vidovdanskoj, tzv. „Naselje 42“.

Ugovoreni radovi po predmetnom Ugovoru iznose 93.000 KM sa PDV, a sredstva su obezbijeđena u budžetu Opštine. Radovi su povjereni preduzeću „Vodovod“ Gacko.

Veoma je pohvalna činjenica da je naš „Vodovod“ opremljen u tehničkom i kadrovskom smislu da izvode ovakve vrste radova, pa im ovim putem čestitamo na predanom radu koji obavljaju.

U završnoj fazi su radovi i na kompletnoj rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže sanitarnog bloka u JU “Kulturno – sportski centrar” Gacko koje, takođe, izvodi Javno preduzeće “Vodovod”.

Vrednost ugovorenih radova iznosi 25.000 KM sa PDV a sredstva su obezbeđena u budžetu Opštine.

U prethodnom periodu završeni su i radovi na unutrašnjoj sanaciji vodovodnog bazena, a ovih dana, stabilizacijom vremenske prognoze može se i očekivati nastavak na vanjskoj sanaciji.

Vrijednost ovih radova iznosi 33.000 KM sa PDV.

Realizacijom ovih projekata kao i prethodnih u ove tri godine došli smo do unapređenja u vodosnabdijevanju kako urbanog tako i seoskog područja naše opštine.

Ovo samo govori da se rekonstrukcijom postojeće sekundarne vodovodne mreže može doći do urednog vodosnabdijevanja cijele opštine, i da su sve investicije opravdane i da to mora i dalje biti prioritet, odnosno kontinuirano ulaganje u rekonstrukciju i sanaciju postojeće vodovodne mreže.

Napominjemo i da su završeni radovi na izgradnji pješačkih staza u naselju “Voćnjak”, čime je povećana bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, prvenstveno pješaka.

U toku je i završna procedura potpisivanja Ugovora sa izvođačem radova na okolnom uređenju nove sportske dvorane i veoma brzo možemo očekivati uvođenje izvođača u radove.

Iz svega možemo zaključiti da je Gacko u ovom trenutku jedno veliko gradilište. Kada se zaokruže i prethodne realizovane investicije u ovoj godini, dolazi se do cifre od oko 3.000.000 KM, što je za svaku pohvalu uzimajući u obzir izazovna vremena koja su nas pratila, navodi se u obavještenju.

Podijelite vijest