Saopštenje iz Kabineta načelnika

Saopštenje iz Kabineta načelnika, povodom radova u Nemanjinoj ulici, prenosimo u cjelosti.

“Povodom interesovanja javnosti, ovim putem obavještavamo građane Gacka, da su 14.09.2024. godine (subota), počeli radovi na sanaciji ivičnjaka i asfaltnih površina na gradskim ulicama i trotoarima, u ovom slučaju u ulici Nemanjinoj i radovi na rekonstrukciji kamenog zida i stepeništa u zoni trotoara u ulici Nemanjinoj.

Naime, radovi po ovim projektima predviđaju kompletnu i sveobuhvatnu rekonstrukciju kamenog zida u cjelokupnoj dužini, a koja se odnosi na pjeskarenje u cilju skidanja naslaga prljavštine, ponovno fugiranje i ugradnju klesanog kamena na dijelovima gdje nedostaju. Takođe, radiće se i popločavanje stepeništa paljenim granitom i rekonstrukcija partera iznad stepeništa u parku, sa ciljem da se zaokruži jedna cjelina koja se odnosi na gradski park.

Predviđeni su i radovi na kompletnoj sanaciji trotoara u Nemanjinoj ulici, odnosno skidanje postojećeg asfaltnog sloja i postavljanje novog. Izvršeni su radovi i na uklanjanju šest stabala na trotoarima, koji su podizali površinu i onemogućavali adekvatno korištenje trotoara.

Završetkom ovih radova dobiće se jedan sasvim novi izgled glavne ulice u našoj opštini.

Ovim putem apelujemo na vozače na razumijevanje zbog mogućih privremenih obustava saobraćaja u toku radova na rekonstrukciji glavne ulice”, navodi se u saopštenju.

Podijelite vijest