Отворена изложба слика Удружења ликовних умјетника источне Херцеговине „Милорад Ћоровић“

Удружење ликовних умјетника источне Херцеговине “Милорад Ћоровић” представило је синоћ изложбу слика у Дому културе у Гацку, свим нашим суграђанима којима су афинитети у вези са овом умјетношћу.

Изложба слика херцеговачких аутора плод је добре и узајамне сарадње институција културе и удружења у Херцеговини.

Част да ову изложбу отвори имао је начелник општине Гацко др Огњен Милинковић. Нагласио је велики значај оваквих и сличних изложбу за наш град.

“Част и задовољство је стајати крај овакво дивних умјетника, поред оваквих дјела. Херцеговина је једно заиста специфично подручје, ‘гола, боса и посна’ са много честитих људи, успјешних у разним сферама, такође и са много умјетника. Општина Гацко ће пружити пуну подршку да се култура и умјетност подигну на већи ниво”, казао је Милинковић.

Предсједник Удружења ликовних умјетника источне Херцеговине “Милорад Ћоровић”, Нина Лојовић – Милинић, казала је да је срећна што је изложба представљена и у Гацку.

“Један рад који је иза нас показатељ је нашег трајања, већ осам година. Нећу да истичем шта смо све постигли, бројне значајне културне изложбе. Али бих хтјела да истакнем да сам данас уочила да се та идеја која се “родила” прије осам година заиста исплатила. Ми смо кренули занесени љубављу као умјетника, сада сам схватила да је то добило неку значајнију ноту, за цијелу Херцеговину. Стварамо један умјетнички круг, умјетнички аспект. Скренули смо пажњу на себе. На овај начин промовишемо Херцеговину, ликовну умјетност, младе умјетнике, али и нас који смо чланови Удружења”, рекла је Лојовић – Милинић.

Изложба је одржана уз све хигијенско – епидемиолошке мјере.

Сви заинтересовани, имаће прилику да у умјетничким дјелима уживају у наредних 15 дана.


Подијелите вијест