Отворена изложба слика и обиљежена 13. Ликовна колонија “Гацко – Клиње” 2020.

Синоћ је у Дому културе у Гацку отворена изложба слика и обиљежена 13. Ликовна колонија „Гацко – Клиње“ 2020.

Директор ЈУ „Културно – спортски центар“ Анђелка Бољановић поздравила је све посјетиоце и истакла да је ова Ликовна колонија била планирана у августу, али је одложена због пандемије вируса корона.

„Због добре сарадње са многим умјетницима који су годинама долазили овдје код нас, ми смо се договорили да ипак ову годину обиљежимо. Контактирали смо неке од наших умјетника, који су дуго година долазили, они су изразили вољу и жељу да своја умјетничка дјела поклоне „КСЦ“ и да на тај начин организујемо Ликовну колонију 2020“, рекла је Бољановић.

Она је додала да су добили девет умјетничких слика које ће остати у фундусу „КСЦ“ и изразила жељу да колонија од следеће године буде организована као и до сада.

Јелена Глоговац Савић, стручни сарадник за ликовну и примијењену умјетност је истакла да је задовољна и захвална и сматра да је по неким питањима срца ово њихова најзначајнија изложба.

„Ово је доказ да су наше колеге и умјетници који долазе годинама на Ликовну колонију, осјетили потребу да нам помогну, да остваримо континуитет наше колоније и послали своје слике које су сликали у изолацији, исто као што смо и ми били изоловани и онемогућени да направимо класични облик Ликовне колоније“, додала је Глоговац Савић.

Подијелите вијест