Отворен трећи по реду јавни позив пројекта Европске уније EU4AGRI

Пројекат Европске уније EU4AGRI објавио је jавни позив вриједан 3,5 милиона КМ за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу у БиХ, с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси, те стварања нових и очувања постојећих радних мјеста. Овај јавни позив је трећи по реду објављен кроз пројекат EU4AGRI како би се подржао рурални развој, поготово у периоду трајања COVID-19 пандемије и опоравка од кризе проузроковане њом.

На јавни позив се могу пријавити физичка лица, обрти/предузетници, задруге и предузећа која се активно баве примарном пољопривредном производњом у секторима: производња млијека; производња меса; узгој житарица и уљарица; узгој воћа укључујући виноградарство и маслине; узгој поврћа (повртларство) и производња јаја. Подносиоци могу да поднесу пријаве искључиво самостално.

Укупно расположива средства по овом јавном позиву износе до 3,5 милиона КМ. Сваки подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 30.000 КМ до 200.000 КМ (без ПДВ-а). За сваку инвестицију подносилац пријаве мора осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 35% од укупног износа инвестиције, изузев за сектор производње воћа и поврћа гдје властито суфинансирање износи минимално 20%.

Сви заинтересирани могу приступити јавном позиву овдје.

Крајњи рок за подношење пријава је 15. фебруар 2021. године до 15.00 сати.

Прва инфо сесија у вези овог јавног позива бит ће одржана онлајн путем Фејсбук странице пројекта ЕУ4АГРИ у уторак, 22. децембра, с почетком у 11 часова.

Оквирну листу свих јавних позива пројекта EU4AGRI можете преузети овдје.

EU4AGRI је четверогодишњи (2020-2024) пројекат Европске уније вриједан 20.25 милиона еура, чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у Босни и Херцеговини. Пројекат проводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ и Чешка развојна агенција (ЦзДА).

Подијелите вијест