Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Отворен трећи по реду јавни позив пројекта Европске уније EU4AGRI

Пројекат Европске уније EU4AGRI објавио је jавни позив вриједан 3,5 милиона КМ за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу у БиХ, с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси, те стварања нових и очувања постојећих радних мјеста. Овај јавни позив је трећи по реду објављен кроз пројекат EU4AGRI како би се подржао рурални развој, поготово у периоду трајања COVID-19 пандемије и опоравка од кризе проузроковане њом.

На јавни позив се могу пријавити физичка лица, обрти/предузетници, задруге и предузећа која се активно баве примарном пољопривредном производњом у секторима: производња млијека; производња меса; узгој житарица и уљарица; узгој воћа укључујући виноградарство и маслине; узгој поврћа (повртларство) и производња јаја. Подносиоци могу да поднесу пријаве искључиво самостално.

Укупно расположива средства по овом јавном позиву износе до 3,5 милиона КМ. Сваки подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 30.000 КМ до 200.000 КМ (без ПДВ-а). За сваку инвестицију подносилац пријаве мора осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 35% од укупног износа инвестиције, изузев за сектор производње воћа и поврћа гдје властито суфинансирање износи минимално 20%.

Сви заинтересирани могу приступити јавном позиву овдје.

Крајњи рок за подношење пријава је 15. фебруар 2021. године до 15.00 сати.

Прва инфо сесија у вези овог јавног позива бит ће одржана онлајн путем Фејсбук странице пројекта ЕУ4АГРИ у уторак, 22. децембра, с почетком у 11 часова.

Оквирну листу свих јавних позива пројекта EU4AGRI можете преузети овдје.

EU4AGRI је четверогодишњи (2020-2024) пројекат Европске уније вриједан 20.25 милиона еура, чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у Босни и Херцеговини. Пројекат проводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ и Чешка развојна агенција (ЦзДА).

Подијелите вијест