Начелник Милинковић: „Снијег више не смије да изненади службе задужене за чишћење“

Све градске улице на подручју општине Гацко су проходне, а чишћење снијега је и даље у току, потврдио је начелник Општине Гацко, Огњен Милинковић. За разлику од претходних година, снијег који је пао протеклог викенда овај пут није изненадио службе задужене за чишћење и одржавање путне комуникације. Како каже Милинковић, одржавање путева како на градском тако и на сеоском подручју обављаће се уредно и на вријеме.

“Нова општинска власт је опредијељења за праве промјене које су одмах видљиве на општу корист грађана и општине Гацко. Одмах у суботу смо договорили да се ангажује механизација на чишћењу градских улица. У првом моменту нисмо могли ступити у комуникацију са директорима предузећа задужених за чишћење, па смо ангажовали машине из предузећа Термоелектрана које су током викенда чистиле улице. Висина првог снијега у Гацку није забрињавајућа, али не желимо изговоре. Треба и мора одмах да се реагује, снијег више не смије да изненади оне који су задужени за његово чишћење”, рекао је Милинковић.

Двије машине којима газдује Рудник и Термолектрана Гацко јуче су очистиле градско подручје, а овога јутра затекли смо људство и механизацију предузећа „Комус“, који су ручно и машински уклањали снијежне наносе са улица и тротоара. Како су нам потврдили у овом предузећу, формиран је тим који ће у будуће координисати да путеви буду проходни.

Ни сеоски путеви неће бити занемарени, потврдио је Милинковић. У ове сврхе, протекла власт расписала је поступак јавне набавке, који је у току.

На радост највише оних најмађих, у Гацку је протеклог викенда пао први снијег, а чишћење улица почело је одмах.