“Вече гусала и епске поезије” у организацији Удружења гуслара и епских пјесника “Тешан Подруговић” Гацко

Удружење гуслара и епских пјесника “Тешан Подруговић” Гацко, поводом обиљежавања 25 година од оснивања, синоћ је организовало “Вече гусала и епске поезије”. Препуна сала Дома културе доказала је да се традиција у Гацку чува, али и преноси на будуће нараштаје.

Предсједник удружења, Славиша Беатовић, пожелио је добродошлицу на вече друштва које је за двије и по деценије име Тешана Подруговића и Гацка промовисало на најбољи могући начин, од херцеговачких преко републичких, до савезних првака, како појединачно, тако и групно.

„Чланови удружења дали су велики допринос у очувању епске и изворне пјесме, звука гусала, обичаја и традиције нашег народа. Гдје год су наступали, са поносом су пјевали о свом православном роду, о Гацку и о Херцеговини. Надам се да ће ово вече, у временима које долазе остати једна лијепа успомена, са жељом да се опет састанемо и радујемо, у љубави братској“, рекао је Беатовић.

У програму су учествовали КУД “Пива” Плужине, ГД “Жица” Краљево, ГД “Војвода Глигор Милићевић” Билећа и културно – умјетничка друштва “Сава Владиславић” и “Зеленгора” из Гацка.

У току вечери, постхумно су додијељена признања члановима удружења који су својим дјелом оставили значајан траг и то Миодрагу Драгану Бухи, Стевану Хрњезу, Миљану Мирићу и Драгану Пушари.

Гости вечери били су Максим Војводић, Радован Сукновић, Здравко Кнежевић и Бранка Зечевић.

Подијелите вијест