Усвојен приједлог програма рада Скупштине општине Гацко

На другој редовној сједници Скупштине општине Гацко усвојен је приједлог програма рада Скупштине општине Гацко за 2021. годину.

Програмом рада Скупштина општине планира редовна засједања, а по указаној потреби постоји могућност заказивања и одржавања свечаних, ванредних и тематских сједница Скупштине општине Гацко.

Предсједник скупштине општине Гацко, Рајко Паповић истакао је да је програм рада скупштине планиран на основу реализације буџета и на основу досадашњих задужења општине која износе преко 10 милиона, тако да је основни задатак скупштинског засједања да донесе одговарајући буџет.

„Надам се да ће предложени буџет бити стабилизирајућег карактера и да покушамо санирати све губитке који су направљени у претходним годинама. Потом ће бити санационог карактера у локалним установама и локалним предузећима која послују са губитком да их доведемо на позитивну нулу. Tрећа ставка буџета ће бити инвестиционог карактера гдје ћемо наставити започете инвестиције које ће добити своју оправданост. Данас смо формирали анкетни одбор који ће утврдити тачан пресјек инвестиционих улагања и инвестиционих радова која су у току“, рекао је Паповић.

Према ријечима Паповића, редован рад скупштине ће се планирати и сваких 30 дана би требали одржати по једно скупштинско засједање.

У програму рада скупштине, током године, одборници ће пратити рад кабинета начелника, а све сједнице ће бити извјештајног карактера.

Подијелите вијест