У оквиру Новогодишњег Хуманитарног базара “Руке моје дарују да подрже живот” прикупљено 9.018, 40КМ

У оквиру Новогодишњег хуманитарног базара “Руке моје дарују да подрже живот” Гачани су Марку Вучковићу даровали 9.018, 40КМ. Ова лијепа хумана акција је трајала читав децембар и укључила велики број наших суграђана.

На Хуманитарном базару који је организован данас у сали спортске дворане у Гацку прикупљено је 6.288, 40 КМ. Базар је организовала Jавна предшколска установа „Дjeчији вртић“ Гацко у сарадњи са ЈУ „Културно – спортски центар“, Основном школом „Свети Сава“, СШЦ „Перо Слијепчевић“ и Центром за дjецу са посебним потребама „Растимо заједно“ из Гацка.

На двадесетак штандова посјетиоци су могли купити новогодишње пакетиће, декорације, украсе, плетива,  играчке, ручне радове, бонове за фризерске, козметичке, физиотерапеутске услуге и још много тога. Најмлађи посјетиоци имали су прилику да се фотографишу са Деда Мразом у новогодишњем амбијенту, покрај јелке и камина.

Директор ЈУ „Дјечији вртић“ Гацко, Јелена Гутовић истиче да су организатори више него задовољни.

„На данашњој акцији је сакупљено 6.288, 40 КМ,  у оквиру “Трке за здравље” 1.830, 00 КМ, на хуманитарном турниру у фудбалу 900 КМ, што је укупна, заокружена сума 9.018, 40 КМ. Захваљујемо се сваком појединцу који је дао свој допринос и подржао ову лијепу акцију заједништва, даривања, хуманости, јединства. Хвала људима великог срца што чине добра дјела. Добро се добрим враћа. Будите здрави. Испуњени. Ми на овај начин симболично остављамо иза себе једну турбулентну, нимало лијепу годину и шаљемо унивирезуму поруку да добре намјере и добре жеље, оплемјењују нас и чине бољим“, закључила је Гутовић.

Подсјећамо, сав прикупљени новац биће уплаћен на жиро рачун Марка Вучковић из Билеће, коме је потребна трансплантација бубрега у Бјелорусији, а за коју је потребно издвојити 140.000,00 КМ.