У Гацку данас 12 новозаражених

Од 16 тестираних особа, на подручју општине Гацко код 12 је потврђено присуство вируса корона, док је за четири особе резултат негативан, саопштено је на данашњој сједници Кризног штаба.  

У Дому здравља „Проф. др Саво Бумбић“ Гацко данас је тестирана једна особа, док се чекају резултати за још три особе које су тестиране јуче. На болничком лијечењу тренутно се налази осам, а под здравственим надзором 62 лица.

“Тренутна епидемиолошка ситуација није на завидном нивоу, број заражених се повећава из дана у дан. То је резултат опуштања и неозбиљног схватања поштовања прописаних мјера. Све то указује да се морамо уозбиљити, како у поштовању прописаних мјера тако и у понашању појединаца и колектива”, речено је на данашњој сједници Кризног штаба.

Сагледавајући тренутну епидемиолошку ситуацију у нашој општини, Републици Српској и окружењу, Штаб за ванредне ситуације апелује на све грађане да буду дисциплиновани и понашају се у складу са прописаним мјерама које према Закључцима Републичког Штаба за ванредне ситуације важе до 31. августа ове године.