Стратегија развоја Општине Гацко: Јавни увид у радни материјал социо – економске анализе

Општина Гацко је покренула процес израде Стратегије развоја за период 2022 – 2028. године, који је Скупштина општине Гацко на приједлог Начелника општине усвојила на мајском засједању.

Начелник је одредио општински развојни тим (ОРТ), који руководи овим процесом, о чему је јавност била обавијештена путем нашег сајта и радио Гацка. Чланови ОРТ су сви начелници одјељења Општинске управе, представници јавних установа и предузећа, удружења итд.

До сада, у првој фази одржано је пет радионица ОРТ.

Прва фаза израде документа стратегије се односи на анализу свих области живота наше заједнице, са кључним налазима и закључцима уз нагласак на петогодишње трендове у свакој од ових области.

У овом документу се налази и финансијска анализа буџетских и ван буџетских средстава која ће бити доступна општинској управи за провођења пројеката за наредни период. Анализа је рађена на основу података о поменутим средствима из претходних пет година. Такође, у овом документу су одређени и кључни фокуси на којима ће ОУ радити у наредним годинама.

Радни материјал поменутог документа (СЕА) доступан је за Јавни увид и може се преузети путем нашег Сајта.

Позивамо вас да своје сугестије, примједбе или приједлоге за допуну или побољшање социо – економске анализе, доставите на мејл адресе: jelena.miletic@gacko-rs.info и zorica.rambat@gacko-rs.info.

Након 2. августа, ОРТ почиње рад на одређивању пројеката, у који ће бити укључени и представници свих политичких странака које имају своје представнике у Скупштини општине Гацко.

Подијелите вијест