Спортске активности у служби хуманости за здравље Марка Вучковића

Захваљујући великом броју добровољаца, хуманиста, спортиста и свих оних који чинећи добро и сами се тако осјећају, у општини Гацко протеклих дана организовано је низ хуманитарних активности као начин помоћи Марку Вучковићу из Билеће.

Све је почело трком за Марково здравље коју је организовала група спортиста рекреативаца из Гацка и Билеће. Протекле суботе прелазећи стазу дугу 70 km, штафету солидарности до циља донијело је њих 18. Као кажу, претрчаним километрима доказали су да су добра дјела и добре идеје оствариве ако се нешто јако жели, а куповина километара је отворена и даље.

„Стазу од Планинарског дома “Волујак” до Билећког језера, истрчали смо за 6 сати и 52 минута, што је изнад наших очекивања. За Марка, трчали смо кроз најљепше предјеле овог дијела Херцеговине, подијељени у групе. До сада смо скупили 1.790,00 КМ и продали све километре. Међутим, људи се још увијек јављају да желе учествовати у куповини километара, тако да смо одлучили куповину километара да оставимо отворену до петка, 18. децембра. Иначе, трка за здравље одржава се у оквиру другог Новогодишњег хуманитарног базара „Руке моје дарују да подрже живот“ који ће се одржати 25. децембра, у организацији „Дјечијег вртића“ из Гацка, са сарадницима“, рекла је Нада Јововић, један од организатора и учесника трке.

Штафета солидарности је предата Марку Вучковићу, а учесници трке пожељели су му да буде здрав као планински зрак са Волујака.

У недељу, 13. децембра, у организацији ЈУ „Културно – спортски центар“ Гацко и Милоша Васиљевића, хуманитарне активности за Марка настављене су и кроз турнир у малом фудбалу, који је, према ријечима организатора, испунио сва очекивања како бројношћу тако и квалитетом. На турниру је прикупљено 900 КМ, а учествовале су 22 екипе, подијељене у двије групе: сениори и омладинци.

„Послије “Трке за здравље” и “Фудбал за Марка” дао је свој мали допринос како би Билећанин Марко Вучковић отишао на трансплантацију бубрега у Бјелорусију. Још једном смо показали да смо солидарни, да смо заједно у хуманитарним причама, али и да волимо спорт. Нагласио бих да смо имали и екипе из Билеће и Невесиња. Свакако, права је штета што навијачи нису могли присуствовати како бисмо испоштовали све мјере у вези са вирусом Covid -19. Резултат је био у другом плану, а побједници су „Ник- пром“ из Билеће код сениора и екипа “Газде” код омладинаца“, рекао је Милош Васиљевић, који је учешћем дао и свој допринос.

Подсјећамо, Марку Вучковићу из Билеће неопходна је трансплантација бубрега у Бјелорусији. У ове намјене потребно је прикупити 140.000,00 КМ, а хуманитарним активностима широм Херцеговине настоји се помоћи овом младом човјеку.