СК “Младост” на Првенству БиХ у гађању ваздушним оружјем

Првенство Босне и Херцеговине у гађању ваздушним оружјем (пушка и пиштољ) у категоријама сениора и сениорки, у екипној и појединачној конкуренцији одржано је 13. децембра у стрељани „Зетра“ у Сарајеву.

Наступило је 84 такмичара из 13 стрељачких клубова Босне и Херцеговине.

На Првенству су постигнута два државна рекорда које су поставиле сениорке клуба домаћина такмичења СК „Сарајево“, појединачно и екипно.

СК „Младост“ је наступио са три екипе и то сениори и сениорке у дисциплини ваздушна пушка и сениори у дисциплини ваздушни пиштољ. Сениорке су постигле најбољи резултат и стигле до пехара и медаља међу прве три екипе у БиХ.

СЕНИОРКЕ: екипно, ваздушна пушка 3. мјесто са погођених 1694,1 круг, иза екипа Сарајева и Тешња у саставу:

   Јелица Милетић – 581 круг;

   Тијана Црногорац – 567,7 кругова;

   Наталија Гојковић – 545,4 круга.

Биле су боље од четврте екипе СК „Братство“ из Новог Травника за 150 кругова.

СЕНИОРИ: екипно, ваздушна пушка 4. мјесто са погођених 1658,1 круг у саставу:

   Иван Слијепчевић – 572,3 круга;

   Видоје Вуковић – 557,9 кругова;

   Стефан Појужина – 527,9 кругова.

СЕНИОРИ: екипно, ваздушни пиштољ 5. мјесто са погођених 1527 кругова су имали најлошији пласман од наших екипа, а гађали су у саставу:

   Иван Слијепчевић – 549 кругова;

   Стефан Појужина – 513 кругова;

   Милош Шушић – 465 кругова.

Најбољи појединачни пласман забиљежио је Иван Слијепчевић који је заузео 6. мјесто. Ушао је у групу финалиста од 8 такмичара и то је коначни пласман за сезону 2020. године.

Такмичење је одржано на електронским метама на 10 метара, на 30 стрељачких мјеста у складу са стрељачким правилима ИССФ и уз поштовање епидeмиолошких мјера и препорука Завода за јавно здравство БиХ. Због епидемиолошких мјера није било званичне додјеле признања, већ ће бити накнадно достављена клубовима.