Радио Гацкo-28 година са нама

Први пут у историји  Гацка на сједници СО-е 7. децембра 1992. године донесена је одлука о формирању првог електронског локалног информативног гласила – Радио Гацка. Од тренутка када се први пут огласио у етру, почела је да се исписује историја медија који се воли.

Од тада до данас Радио Гацко се руководи само једним геслом – одговорити потребама слушалаца. Током свих ових година повјерење слушалаца стекли су водећи се увијек квалитетом и професионалношћу помјерајући границе, како у технолошком тако и у програмском смислу.

Радио Гацко настоји да објективно информише о свим актуелним темама у општини из различитих области: привреде, политике, образовања, културе и спорта.

Географске препреке за слушање Радио Гацка данас не постоје, захваљујући стримингу на сајту Општине Гацко и веб страници Радио Гацка слушаоци са различитих меридијана могу пратити програм.

„Једнако вреднујемо критике и похвале јер долазе од људи, за које искрено вјерујемо да нам желе само успјех и напредак у овом изузетно важном и одговорном друштвеном послу. И након скоро три деценије рада наш примарни задатак су локалне теме које су и данас срж програмске шеме. Трудићемо се и даље да будемо користан и поуздан саговорник слушаоцима, а у служби сталне потраге за новим рјешењима организације друштвеног живота наше локалне заједнице“, кажу у Радио Гацку.

На досадашњем путу дугом 28 година остварили су значајне резултате на пољу тачног, професионалног и правовременог информисања грађана Гацка, али се највише поносе љубављу и пријатељством које његују са слушаоцима и сарадницима. Имајући у виду епидемиолошку ситуацију 28. рођендан ће обиљежити радно – пригодним програмским садржајима.