Пријавите вашу пословну идеју: Потписан уговор о партнерству са фондацијом ИМПАКТ

Општина Гацко једна је од 60 општина и градова у Републици Српској и Босни и Херцеговини, која је постала дио пројекта Фондације ИМПАКТ (Инкубатор пословних идеја), који се односи на реализацију програма подршке предузетништву. Тим поводом, начелник општине Гацко др Огњен Милинковић, протекле седмице потписао је уговор о партнерству са овом фондацијом. Вриједност пројекта је 40 хиљада марака, а пријавити се могу сви заинтересовани предузетници као и они са новим пословним идејама.

Смањење незапослености стварањем нових радних мјеста кроз реални сектор, основни је циљ пројекта, поручује Милинковић.

„Једна смо од општина која је постала дио овога пројекта. Износ средстава које ће добити крајњи корисници у нашој општини је 25.000 КМ, а та средства ће бити усмјерена на запошљавање и самозапошљавање наших људи. На том плану, Општина Гацко и ИМПАКТ фонд  ће расписати јавни позив за крајње кориснике, који ће аплицирати са својим пословним идеја. Општина Гацко ће финансијски  обезбиједити  менторску подршку за израду пословних планова, од којих ће пет најбољих бити награђени са по 5.000 КМ“, каже начелник Милинковић.

Аплицирати могу већ постојећи предузетници или људи са новим пословним идејама. Такође, корисници ових средстава биће у обавези да региструју своју дјелатност, или да прошире постојећу,  уз запошљавање нових радника.

Акциони план овог пројекта условљен је епидемиолошком ситуацијом у нашој општини, а почетак његове реализације очекује се у другој половини године.

„Сматрамо да је ово само почетак низа успјешних пројеката којима намјеравамо да оживимо привредне потенцијале наше општине. Такође, овим потврђујемо трајну опредијељеност Општинске управе за улагања у реални сектор, кроз  који ћемо запослити наше људе и дати им шансу да живе од свог рада и да опстану на овом простору. Заинтересованих већ има, и то је оно што нас храбри. Сви имају једнаке шансе и надамо се да ће ово бити један успјешан пројекат“, закључио је Милинковић.

Подсјећамо, Фондација ИМПАКТ (Инкубатор пословних идеја), коју подржава Влада Швајцарске, у фебруару је објавила Јавни позив за реализацију програма подршке предузетништву на територији БиХ за 2021. годину . На овај јавни позив пријавило се преко 60 општина из читаве БиХ, међу којима је и oпштина Гацко.

Подијелите вијест