Придружи се и ти: Трка за здравље Марка Вучковића из Билеће

Група ентузијаста, спортиста и рекреативаца дошли на идеју да допринесу сакупљану новца за Марка Вучковића из Билеће, кроз нову хуманитарну акцију „Трка за здравље“. Око 18 учесника ове акције трчаће 70 km кроз љепоте нашег дијела Херцеговине, од Папиног дола (Волујак), до Билећког језера.

Трка ће бити реализована 12/13. децембра, у зависности од временских услова. До тада, отворена је “продаја” километара. Наиме, сви могу бити учесници ове спортске, хумане акције тако што ће куповати километре.

“Почетна цијена једног километра је 10 КМ. Километре може купити сваки појединац, установа, удружења и слично. Свака куповина километра ће бити јавна, транспарентна и доступна свима“, рекла је једна од учесника трке, Нада Јововић.

Поред Наде, у трци за Марка учествује и Јелена Јововић, Ивана Табаковић, Радош Милошевић, Ђорђе Шиник, Горан Жужа, Лука Мастиловић, Миљан Окиљевић, Никола Зиројевић, Радош Табаковић, Милан Гутовић, Чедомир Шуковић, Небојша Стевовић, Саша Рончевић, Саво Симић, Милош Васиљевић, Срђан Говедарица и Срђан Матковић.

Кроз “Трку за здравље”, ови људи желе указати на потребу сваког појединца да води бригу о сопственом здрављу кроз физичку активност, нарочито у години гдје нам је систематски нарушено, како ментално, тако и физичко здравље. А кључни циљ трке је управо здравље Марка Вучковића.

Укупан новац од ове хуманитарне биће уплаћен на Марков жиро рачун.

Подсјећамо, Марку Вучковићу из Билеће неопходна је трансплантација бубрега коју је потребно урадити што прије, у Бјелорусији. У ове намјене потребно је прикупити 140.000,00 КМ.

За све потребне информације, позовите контакт број: 065/719-647.

Иначе, трка за здравље одржава се у оквиру другог Новогодишњег хуманитарног базара “Руке моје дарују да подрже живот”, а у организацији “Дјечијег вртића” из Гацка, са сарадницима.

„Да наши кораци буду мозаик оздрављења“, поручују оптимистични учесници трке из Гацка и Билеће, који већ сада најављују да је ова трка само увертира за неке нове, „тркачке“ подухвате у Гацку.