Позив за учешће у консултацијама за младе у оквиру платформе “Дијалог за младе”- Гацко

Позивају се млади, (средњошколци/ке, студенти/це, активисти/киње, волонтери/ке у заједници), представници/е омладинских организација и организација које се баве питањима младих са подручја општине Гацко, спремни за јачање властитих капацитета и унапређење квалитетa живота локалне заједнице да учествују у консултацијама које се организују у оквиру платформе “Дијалог за младе”, у четвртак, 28. септембра 2023. године са почетком у 12:40 сати у сали Културно – спортског центра Гацко.

Позивамо све заинтересоване да се пријаве путем линка: https://rb.gy/gs23y

Дијалог за младе је платформа / простор у оквиру којег млади људи имају могућност да идентификују потребе, проблеме и неискориштене потенцијале, те истовремено понуде иницијативе или рјешења за унапређење квалитета властитог живота и живота локалне заједнице. Овакав начин ангажмана младих директно утиче на повећање њиховог учешћа у процесима доношења одлука на локалном нивоу, оснажује их и осигурава да се у пуном капацитету искористи њихов потенцијал.

У оквиру Дијалога организоваће се консутације са младима за идентификацију питања али и одговора од виталног значаја за њих у локалним заједницама, те ће их охрабрити да учествују у друштвеном животу заједнице и ближе сарађују са локалним властима.

Након обављених консултативних састанака са младима у оквиру платформе “Дијалог за младе”, биће објављен јавни позив за подршку омладинским пројектима на подручју Општине Гацко путем којег ће организације цивилног друштва имати прилику предложити за финансирање и спровођење оне иницијативе које су приоритизиране у оквиру консултација те оне за које процијене да ће моћи охрабрити и ангажовати младе за учешће у животу локалне заједнице.

Дијалог за младе је консултативни механизам за активно укључивање младих у живот заједнице.

Организује се у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 – РеЛОаД2, којег финансира Еуропска унија, а спроводи Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП) у партнерству са Општином Гацко.

Организацију Дијалога за младе планираног за 28. септембар, подржава Институт за развој младих КУЛТ у оквиру пројекта „Јачање капацитета младих из 13 партнерских заједница“, који је такође подржан у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2, који финансира Европска унија у Босни и Херцеговини и проводи УНДП Босна и Хереговина.