Позив за учешће у форуму за грађанске иницијативе

Општина Гацко – Одјељење за привреду, финансије и друштвене дјелатности у сарадњи са Регионалним програмом локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2), а у настојању да унаприједи грађанско учешће и подстакне грађане да узму активнију улогу у локалној заједници успоставиће форум за грађанске иницијативе. Чланови форума ће радити на препознавању проблема и потреба грађана у локалној заједници.

Шири циљ је да успостављени форум постане један од модела путем којег ће се повећати укључење грађана у процесе одлучивања и интензивирати комуникација са локалном управом.

Форум ће чинити минимално седам до максимално 14 представника локалне заједнице из:

  • локалне управе;
  • Скупштине општине;
  • локалних проминентних организација цивилног друштва (ОЦД) које су између осталог искусне и у области активизма и/или активно учествују у рјешавању проблема у локалној заједници;
  • савјета/организација младих;
  • привредног сектора;
  • јавних установа (школе, дом здравља, центар за социјални рад и слично);

Учешће свих представника локалне заједнице у раду форума је на волонтерској основи и очекује се активан рад на састанцима, а одржавање првог састанка је планирано до краја марта 2022. године.

Позивају се заинтересоване особе који желе да учествују у раду форума за грађанске иницијативе да пошаљу своју пријаву (биографију и писмо мотивације) на sportiomladina.gacko@gmail.com до 15.03.2022. године.

Након пристиглих пријава Општина Гацко ће извршити одабир чланова форума, а о финалном избору ће информисати све пријављене особе. Чланови форума ће бити именовани на период од двије године уз могућност продужења.

Ова активност се проводи у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2) којег финансира Европска унија (ЕУ), а проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

 

Подијелите вијест