Поклон Владе Србије: Санитетско возило гатачком Дому здравља

Јавна здравствена установа Дом здравља “Проф. др Саво Бумбић” Гацко, један је од 14 домова здравља који је донацијом Владе Србије добио ново и потпуно опремљено санитетско возило. Кључеви су званично уручени јуче у Бањалуци, а возило се већ данас налази на паркингу ове установе. С обзиром на дотрајали возни парк, ова донација за гатачки Дом здравља пуно значи, истакла је директорица ове установе, Вера Тепавчевић.

“Општина Гацко је према Влади Србије и Републике Српске кандидовала више пројеката. Упућујем велику захвалност предсједнику Вучићу, у име здравствених радника али и грађана Гацка на оваквом  значајном поклону. Возило је потпуно опремљено и сваки Дом здравља требало би да га посједује. Последње санитетско возило које је Дом здравља купио на кредит од Министарства здравља, а које смо отплаћивали дужи низ година, није било овако опремљено, а платили смо га око 130 хиљада марака“, рекла је Тепавчевић.

Додала је да су за овакав хуман гест Владе Србије одлучили да возило преузме Мирослав Вуковић, хуманитарац, који је 76 пута даривао најдрагоцјенију течност која живот значи.

Тепавчевић је нагласила да су санитетска возила која тренутно посједују јако стара, велики су трошкови одржавања, али како истуче, са великим напором успијевају да их одржавају како би били на услузи свим пацијентима. Ново возило које су добили посједује сву неопходну опрему погодну за све врсте интервенција.

​Подсјећамо, предсједник Србије Александар Вучић приликом јучерашње посјете Бањалуци уручио је кључеве 15 санитетских возила, укупне вриједност 1,4 милиона КМ, које је донирала Република Србија за домове здравља у локалним заједницама у Републици Српској. Санитетска возила, поред Гацка, добили су домови здравља у Источном Старом Граду, Чајничу, Петрову, Броду, Билећи, Костајници, Фочи, Рибнику, Градишци, Козарској Дубици, Новом Граду, Теслићу, Калиновику и Кнежеву.

Подијелите вијест