Отворена ретроспективна изложба Ликовне колоније „Гацко – Клиње“

У организацији ЈУ „Културно – спортски центар“ Гацко, у петак вече, представљена је ретроспективна изложба Ликовне колоније „Гацко – Клиње“.

На почетку вечери, присутне је поздравила директор КСЦ, Анђелка Бољановић, и истакла да је Ликовна колонија „Гацко – Клиње“ почела са радом 2008. године на иницијативу и уз помоћ Општине Гацко.

„Од 2008 – 2020. године група умјетника се окупљала на различитим локалитетима. Били смо на Клињу, Кошути, а задњих неколико година колонија је организована у Националним парку Сутјеска. Увијек смо водили рачуна да то буду академски сликари и вајари, еминентни људи из умјетности из земље и иностранатва“, рекла је Бољановић.

Фундус КСЦ броји преко 400 радова, а на изложби је изложено 50-ак слика.

„Ја се надам да ће радови убудуће бити изложени оку јавности, јер оно што је у затворено у ормарима као да не постоји“, додала је Бољановић.

Јелена Глоговац Савић, стручни сарадник за ликовну и примијењену умјетност истакла је да је у петак био свјетски дан читања и причања бајки, па је у складу с тим прочитала „Путовање кроз ормаре“.

„Ових 50-ак дјела су траса путовања кроз ормаре овога пута. Неки следећи пут, биће неки други правац, али свакако са истим циљем, обиласка и посјете мјестима умјетничке имагинације учесника Ликовне колоније „Гацко – Клиње“, рекла је Глоговац Савић.

Изложбу је отворила директор ЈУ „КСЦ“, Анђелка Бољановић, и нагласила да ће за све љубитеље умјетности изложба бити отворена наредних 20 дана.

Подијелите вијест