Основци обиљежили Међународни дан борбе против вршњачког насиља

У Основној школи “Свети Сава” Гацко, данас је обиљежен Међународни дан борбе против вршњачког насиља, познатији као Дан ружичастих мајица.

Због епидемиолошких мјера, на пројекту обиљежавања овог дана активно је радила само једна група ученика. У питању је одјељење VII1, који се, према ријечима наставног кадра, истиче по добрим другарским односима. Лијеп су примјер инклузивног одјељења, па су из тих разлога били идеални сарадници на пројекту.

Заједно са директором школе Николом Милинковићем, одјељенским сарјешином Зораном Видаковићем, те члановима стручне службе педагогом Мирјаном Ненадић и психологом Мајом Бештић, које су и организаторке овог пројекта, ученици су у дворишту школе размијенили поруке о пријатељству, које су помоћу балона, ношене вјетром, послали срцем у нади да ће доћи до других дјечијих срца.

На подизању свијести и едукацији ученика о вршњачком насиљу рађено је током овог мјесеца, кроз часове одјељенске заједнице, гдје је нагласак стављен на едукацију дјеце о насиљу преко интернета и опасностима друштвене мреже тик – ток.

Током пројекта, који је носио назив “Школа – царство за другарство”, ученици су позитивним порукама о пријатељству промовисали љубав, другарство и толеранцију. Поруке против вршњачког насиља биле су исписане на мајицама, које поред плаката и паноа, красе хол школе.

Подијелите вијест