Општина Гацко стипендира све редовне студенте, потписивање уговора у току

У сали Скупштине општине Гацко данас је настављено потписивање уговора о стипендирању 210 редовних студената, које финансира Општина Гацко. Пошто је школска година у току, у име студената потписивање су већином вршили њихови родитељи.

Потписивање уговора траје још данас до 15 часова. Приликом потписивања потребна је лична карта онога ко потписује уговор и копија текућег рачуна студента. Без личне карте и достављеног жиро рачуна корисника стипендије, потписивање уговора неће бити могуће.

Мјесечни износ стипендија се креће од 90 до 150 марака, а биће исплаћено укупно десет стипендија.

Подсјећамо, на расписани Конкурс за додјелу студентских стипендија за школску 2019/2020. годину, који је Општина Гацко расписала 04.09.2020. године и који је био отворен до 18. септембра пристигло је укупно 214 студентских захтјева. Студенти, дјеца погинулих и умрлих бораца, као и дјеца ђаци генерације стипендирају се по посебној Одлуци Начелника Општине Гацко.

После провјере свих пристиглих захтјева утврђено је да од укупног броја студената који су конкурисали за додјелу стипендије њих 210 испуњава услове за добијање стипендије.