Одржано прво коло Премијер лиге БиХ у стрељаштву

Прво коло Премијер лиге Босне и Херцеговине у стрељаштву у гађању ваздушним оружјем (пушка и пиштољ) у категоријама сениора и сениорки и јуниора и јуниорки, у екипној и појединачној конкуренцији, одржано је 28. фебруара у Сарајеву.

Наступило је 113 такмичара у сениорској и 82 такмичара у јуниорској категорији из 17 стрељачких клубова Босне и Херцеговине.

Такмичење је одржано на електронским метама на 10 метара на 40 стрељачких мјеста у складу са стрељачким правилима ИССФ и уз поштовање епидемиолошких мјера и препорука Завода за јавно здравство БиХ.

СК „Младост“ је наступио са три екипе које су гађале у јуниорској и сениорској категорији, у дисциплини ваздушна пушка и пиштољ.

Најбољи пласман су постигли јуниори који екипно нису имали конкуренције у БиХ. Први такмичар појединачно био је Иван Слијепчевић са погођених 555 кругова. Други је Мирослав Петровић са погођеним 541 кругом из Геофона, а трећи Павле Мерћеп из Леотара са 538 погођених  кругова.

Јуниори, у категорији ваздушна пушка заузели су пето мјесто екипно, а јуниорке су биле шесте.

Сениори на ваздушном пиштољу су заузели 4. мјесто у екипном пласману, док је појединачно Иван Слијепчевић заузео 6. мјесто.

Наредни викенд је по званичном Календару такмичења СС БиХ, одржаће се друго коло лиге кадета у Требињу.