Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одржана редовна сједница Скупштине Црвеног крста Гацко

Општинска организација Црвеног крста Гацко данас је одржала редовна годишњу сједницу Скупштине. Осамнаест чланова колико их је присуствовало, једногласно су усвојили извјештај о раду Црвеног крста за 2015. годину, извештај о материјалном и финансијском пословању као и план активности за текућу, 2016. годину.

Секретар Црвеног крста, Бранислав Арнаутовић, присутне је упознао са активностима које су проведене у 2015. години. Према његовим ријечима, током прошле године разматрани су и усвајани програм рада ове организације, финансијски и наративни извјештаји и договарана је реализација свих активности. Припремана су и организована такмичења, организовани кампови за подмладак и омладину Црвеног крста и обиљежавани су сви традиционалн датуми.

Поред низа програмских активности, посебно је истакнут социјално-хуманитарни карактер Црвеног крста. С тим у вези, у протеклој години ова огранизација улагала је максималне напоре да да свој допринос у реализацији активности хуманитарног карактера. Уз помоћ и учешће младих (подмлатка и омладине), одржали су и реализовали низ пројеката и били учесници хуманитарних акција у нашој општини и шире.

У протеклој години ОО Црвеног крста пословала је позитивно, а основна средства из којих се финансира издвајају се из буџета Општине. Веома успјешно развија партнертске односе са другим организацијама, установама и удружењима у нашој локалној заједници, које помажу или могу помоћи у провођењу хуманитарних пројеката.

Општинска организација Црвеног крста Гацко одлучна је да и у наредном периоду остане вјерна својим начелима, да развија властите капацитете, да повећава број волонтера, чланова подматка и омладине и да ради на реализацији свих других задатака из својих планова.

Подијелите вијест