Одржана редовна сједница Скупштине Црвеног крста Гацко

Општинска организација Црвеног крста Гацко данас је одржала редовна годишњу сједницу Скупштине. Осамнаест чланова колико их је присуствовало, једногласно су усвојили извјештај о раду Црвеног крста за 2015. годину, извештај о материјалном и финансијском пословању као и план активности за текућу, 2016. годину.

Секретар Црвеног крста, Бранислав Арнаутовић, присутне је упознао са активностима које су проведене у 2015. години. Према његовим ријечима, током прошле године разматрани су и усвајани програм рада ове организације, финансијски и наративни извјештаји и договарана је реализација свих активности. Припремана су и организована такмичења, организовани кампови за подмладак и омладину Црвеног крста и обиљежавани су сви традиционалн датуми.

Поред низа програмских активности, посебно је истакнут социјално-хуманитарни карактер Црвеног крста. С тим у вези, у протеклој години ова огранизација улагала је максималне напоре да да свој допринос у реализацији активности хуманитарног карактера. Уз помоћ и учешће младих (подмлатка и омладине), одржали су и реализовали низ пројеката и били учесници хуманитарних акција у нашој општини и шире.

У протеклој години ОО Црвеног крста пословала је позитивно, а основна средства из којих се финансира издвајају се из буџета Општине. Веома успјешно развија партнертске односе са другим организацијама, установама и удружењима у нашој локалној заједници, које помажу или могу помоћи у провођењу хуманитарних пројеката.

Општинска организација Црвеног крста Гацко одлучна је да и у наредном периоду остане вјерна својим начелима, да развија властите капацитете, да повећава број волонтера, чланова подматка и омладине и да ради на реализацији свих других задатака из својих планова.

Подијелите вијест