Одржана Конститутивна сједница, потписане Свечане изјаве начелника и новоизабраних одборника

Конститутивнa сједницa Скупштине општине Гацко одржана је данас са почетком у 10 часова, у просторијама кино – сале у Гацку.

Сједницу је отворио предсједник СО-е Гацко из старог сазива, Јован Ковачевић, у присуству секретара Драгана Јегдића.

Након тога је изабрано Радно предсједништва Конститутивне сједнице Скупштине општине Гацко, у које су именовани Рајко Паповић – предсједавајући и чланови: Мирослав Лојовић и Саво Старовић, који су преузели даље предсједавање скупштином.

На приједлог скупштинске већине, тачка број 13. Избор и именовање замјеника начелника општине Гацко повучена је са Дневног реда, тако да је на сједници разматрано 28 тачака. Сједници је присуствовало 18 одборника, док је одборнику Христини Јањић Зиројевић добијање сертификата у процедури.

Једногласно је донесена Одлука о престанку мандата одборника старог сазива Скупштине општине Гацко у периоду 2016-2020, као и Одлука о проглашавању мандата одборника новог сазива Скупштине општине Гацко у периоду 2020-2024. Након тога је услиједило давање и потписивање Свечане изјаве начелника и новоизабраних одборника.

Именована је скупштинска већина коју чини 11 одборника из редова СНСД, СПС, ДНС, ДЕМОС и Прве СДС.

Са 18 гласова за избрана је Комисија за именовање предсједника, замјеника и чланова Комисије за избор и именовање и комисије за избор тајним гласањем предсједника, потпредсједника СО-е и замјеника начелника општине.

Након чина тајног гласања, на данашњој свечаној сједници, за предсједника Скупштине општине Гацко именован је Рајко Паповић. За потпредсједника СО Гацко у непрофесионалном мандату, са 17 гласова “за” именован је Василије Лажетић.

За вршиоца дужности секретара СО-е Гацко, са 16 гласова подршке именован је Драган Јегдић, који је ову дужност вршио и у претходном периоду.

На данашњој сједници именовани су и вршиоци дужности начелника општинских одјељења.

За вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности именован је дипл. економиста, Миливоје Бољановић. За в.д. начелника Одјељења за општу управу, већином гласова именована је дипл. економиста, Драгана Давидовић. За в.д. начелника Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту именована је дипл. инж. ахитектуре, Унковић Дарка.

За в.д. начелника Одјељења за инспекцијске послове именована је дипл. економиста, Јововић Драгица. Гргур Алексије, мастер књижевности, именован је за в.д. начелника Службе за заједничке послове, док је дипломирани економиста, Топаловић Саша, именован за в.д. начелника Стручне службе.

Именована је Комисија за примопредају дужности функционера и руководилаца у Општинској управи општине Гацко.

На крају данашње Конститутивне сједнице, донесена је Одлука о привременом финансирању за период од 01.01.2021. до 31.03.2021. године.

Подијелите вијест