Одбојкашима Гацка средина табеле након јесење полусезоне

Одбојкаши Гацка одиграли на промјенљиво ове полусезоне, па на свом конту имају девет бодова у оквиру Прве лиге Републике Српске, из шест одиграних кола, јер су неке утакмице одгођене за прољеће, због пандемије, која је многим клубовима задала велике проблеме.

Милан Бошковић, тренер Гачана, наглашава да се је све почело добро, али да су кроз првенство играли по принципу топло – хладно.

„Нажалост, корона је пореметила доста тога, од тренинга, одигравања утакмица без публике, па и самих утакмица. У сезону смо ушли са намјером да што више шансу пружимо млађим играчима, да се уз искусније првотимце што прије афирмишу. У прва два кола остварили смо двије побједе, након тога је због короне дошао период од мјесец дана без утакмице за нас, након тога су услиједила тешка гостовања, у специфичним условима“, казао је Бошковић.

Он наглашава да су у овом дијелу сезоне, управо гостовања била највећи проблем, због атипничних околности у којима се нашла и одбојка.

„Због ситуације са пандемијом,  гостујуће утакмице смо играли  у доста измјењеном саставу, гдје смо два викенда играли по двије утакмице. С обзиром на околности, задовољан сам постигнутим. У фебруару нас очекује наставак првенства, гдје имамо своје амбиције и надамо се да ће се ове сезоне првенство завршити на терену, да неће бити прекинуто као прошле године“, додао је тренер Гачана.

Лидер након јесењег дијела шампионата Прве лиге РС је Радник из Бијељине, који из девет кола има максималан број побједа и 26 освојених бодова.

Подијелите вијест