Обављено тестирање кандидата који су исказали интерес за обуку у области информационих технологија (ИТ)

Данас је у сали Скупштине општине Гацко одржано тестирање прве групе кандидата који су исказали интерес за обуку у области информационих технологија (ИТ) пријавом на јавни позив који је 3. фебруара објавила општина Гацко.

Савјетник начелника за стратешко планирање и развој у Општини Гацко, Саша Слијепчевић, рекао је да данашње тестирање представља улазницу за ИТ обуку чија ће реализација започети на јесен.

„У процедури је добијање акредитације Средњошколском центру „Перо Слијепчевић“ Гацко, која  ће бити међународно призната, а по програму Центра из Новог Сада. Предавачи ће бити суграђани који већ раде у ИТ сектору и имају значајно искуство у овом послу, као и предавачи из Средњошколског центра, гдје ће се обука и вршити“, потврдио је Слијепчевић.

Предвиђено је да курс траје око 12 мјесеци.

Пројекат ИТ обуке само је један од начина кроз које ће општинска управа општине Гацко реализовати програме обуке или преквалификације незапослених грађана, а крајњи циљ биће оспособљавање наших људи за равноправно учешће на тржишту рада, запошљавање и самозапошљавање.