О уређењу храма и трга у Гацку, јуче дефинисани детаљи

Један у низу састанака о уређењу Трга Саве Владиславића и платоа испред новог храма одржан је и јуче. Начелник општине Гацко др Огњен Милинковић о детаљима пројекта разговарао је са представници Црквене општине, члановима Одбора за изградњу и академским сликарoм Дариом Станимировићем, који је понудио идејна рјешења естетских детаља на самом тргу.

Дефинисани су детаљи који у постојећем пројекту нису били обухваћени, посебно оно што је било везано за цркву, рекао је старјешина храма Свете Тројице, Велимир Ковач.

„Измијенили смо неке детаље који нису били баш примјерени да стоје испред цркве. Дарио је радио наш иконостас у храму чак и каменорезачким радовим и клесањем камена се бави, тако да је његово дјело иконостас који је постављен у храму. Позвали смо га да нам помогне око тих детаља овдје на тргу. Углавном, разговарали смо о естетским детаљима који ћемо да уврстимо у постојећи пројекат, а све остало иде својим током. Гледамо да добијемо на времену, да поправимо што није било добро“, рекао је свештеник Ковач.

Начелник општине, др Огњен Милинковић, подсјетио је да је у питању један од капиталних пројеката који ће Oпштина Гацко радити у овој години.

„Додатно смо усагласили и прецизирали одређене детаље. Издвојили смо средства у буџету и следећи корак је процедура избора најповољнијег извођача радова, након чега, ако све буде по плану, и радови могу почети. Процијењена вриједност уговора је око 300.000 КМ“, рекао је Милинковић.

Подсјећамо, о досадашњим радовима и даљим активностима на уређењу храма, начелник општине разговарао је и са Епископом Захумско-херцеговачким и приморским Димитријем, који је недавно посјетио нови храм Свете Тројице у Гацку.

Подијелите вијест