Настављени радови на доградњи водоводног система са изворишта Придворица

Радови на доградњи водоводног система општине Гацко су настављени, данас је то потврдио начелник Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту Општине Гацко, Алекса Зеленовић. Како је истакао, приликом обиласка терена наших представника из пројектног имплементационог тима градилишту по пројекту “Доградња водоводног система општине Гацко”, дана 15.07.2020. године, те 23. и 29.07.2020. године, утврђено је да су у току грађевински радови на припреми радног појаса ширине 8 m за постављање и монтажу цијеви потисног цјевовода на потезу ПС 2-P 2 и припадајућих инсталација (струја и оптички кабл).

Ова дионица дужине 911 m по пројекту, до сада је припремљена на дужини од око 600 m. Радови се настављају даље са двије машине – багер ровокопач и булдозером, као и другим помоћним машинама са потребном радном снагом.

Како је рекао Зеленовић, радови су усклађени са предвиђеном динамиком и потписаним и овјереним варијационим налогом од стране извођача радова, надзорног органа, инвеститора и Тима за управљањем пројектом – WATSAN RS.

Зеленовић је подсјетио да је пројектом предвиђена изградња цјевовода дужине око 12 km, двије пумпне станице, три прекидне коморе и два резервоара. Вриједност радова је око 5,5 милиона марака. Из кредита Европске инвестиционе банке биће издвојено 2,5 милиона марака, односно 50 % укупног новца, грант Европске уније износи 500.000 евра, док ће Општина Гацко суфинансирати радове са 1,7 милиона марака.

Главни извођач радова је „Бук Промет“ Бијељина, а подизвођачи су „Антикорозија“ Гацко и „Конструктор инжењеринг“ Билећа.

У прилогу текста налазе се фотографије радова из правца “Врањски до – Подножје успона” и други правац “Подножје успона – Зуровићи” гдје се радови изводе паралелно.

Подијелите вијест