Најава: Изложба слика Тање Пикуле – „Емпирија“

У петак, 17. јуна, у 20 часова, у Галерији Дома Културе у Гацку, биће отворена изложба слика наше суграђанке, академске графичарке Тање Пикуле.

“Изложба под називом “Емпирија” бави се тематиком човјека и његовог унутрашњег свијета. За разлику од претходног циклуса овај човјек је доста јачи, добио је свој карактер и има јасну перцепцију свијета. Он позива, моли и објашњава, а спреман је донекле да мијења свијест и свијет. Детаљи на рукама и пренаглашене шаке причају причу о комплетној изложби”, каже Тања за своје слике које су настале у претходне три године.

Тања Пикула је рођена 1976. године у Мостару. Дипломирала је на Факултету умјетности у Приштини, у класи проф. Зорана Јовановића – Добротина. Своје стваралаштво је презентовала на 15 самосталних изложби. Велики број колективних излагања у земљи и региону реализовала је кроз умјетничке продукције Ликовних колонија, чланства у удружењима и кроз успјешне умјетничке пројекте. Члан је херцеговачких ликовних удрузења УЛУИХ “Милорад Ћоровић” и Међународна умјетничка колонија “Коло”.

Селекторк је Ликовне колоније “Гацко – Клиње” од 2013. године.

Задовољство нам је да позовемо суграђане и љубитеље умјетности да дођу и виде ову феноменалну изложбу, слике великих формата које су нашле мјесто у простору Дома културе у Гацку, поручују организатори – ЈУ “Културно – спортски центар” Гацко.

Добро дошли!