Код три особе потврђено присуство корона вируса, заражена ученица Основне школе

Од шест тестираних особа из Гацка, код три је потврђено присусто корона вируса, док је резултат за остале три особе негативан. У Дому здравља „Проф. др Саво Бумбић“ Гацко данас није било тестирања. На болничком лијечењу тренутно се налази једна особа.

Како су нам потврдили из Штаба за ванредне ситуације општине Гацко, епидемиолошка ситуација се закомпликовала, јер се вирус појавио и у Основној школи, гдје је заражена једна ученица шестог разреда.  

У договору са главним Републичким епидемиологом, а на основу прописаних мјера Института за јавно здравље, предузете су следеће мјере:

  • Група од 10 ученика у којој је била заражена ученица изолована је на 14 дана и наставу ћe пратити онлајн.
  • По истеку 14 дана, у договору са епидемиологом, уколико буде потребе (појаве се симптоми) извршиће се поновно тестирање дјеце.
  • Наставно особље је користило заштитну опрему и нормално ће наставити рад.

Од почетка пандемије у Гацку је регистровано 139 особа позитивних на корона вирус. Од тога је тренутно шест заражених особа, 41 излијечена, 90 опорављених и двије преминуле особе.      

Под здравственим  надзором налазе се 23 особе. Од почетка пандемије у Гацку је тестирано 462 особе.

Сагледавајући тренутну епидемиолошку ситуацију у нашој општини, Републици Српској и окружењу, Штаб за ванредне ситуације апелује на све грађане да буду дисциплиновани и понашају се у складу са прописаним мјерама које према Закључцима Републичког Штаба за  Ванредне ситуације важе  до 12. октобра.