Изложбом слика “Емпирија” Тање Пикуле почело културно – спортско љето

Изложбом слика “Емпирија”, академског сликара Тање Пикуле из Гацка, званично је почела нова љетна културно – спортска сезона, која, судећи по овом догађају, обећава.

Публика је позитивно прихватила први у низу догађаја који нас чекају овога љета, а Тањина изложба била је добро посјећена у галеријском простору организатора вечери.

Част што се „Културно – спортско љето Гацко 2022“ отвара баш Тањиним радовима, потврдила је и Мира Копривица, директор Јавне установе Културно – спортски центар Гацко, установе, која ће наредних мјесеци имати пуне руке посла. Позвала је све да дођу и испрате манифестацију и обећала много спорта, културе и забаве која нам свима итекако треба.

Тањини радови који ће неко вријеме красити зидове гатачке галерије, потврдили су њен раније добро познат умјетнички квалитет и израз, који овим новим опусом, према оцјени  критичара, представља њен својеврстан развојни пут.

На сликама великих формата на које смо навикли, овога пута акценат је стављен на руке, те пренаглашене шаке које објашњавају унутрашња стања човјека. Руке саме причају причу комплетне изложбе.

А да то нису само шаке и обриси, него и универзуми испреплетени тако да објасне оно недокучиво између, отварајући изложбу говорила је магистар сликарства, Јелена Глоговац Савић.

„Јер, није то слика, то је нека димензија која се граничи са немањем, која у свом ритму пулсира и на сликама прави сопствену атмосферу, неки нови оксиген, који дишу Тањине фигуре од кога постају проницљива огледала у којима се препознајемо“, додала је Глоговац Савић у свом осврту на Тањин опус.

Тања се захвалила свима на посјети, а организаторима на прилици да се поново представи публици пред којом има највећу одговорност. Отуда и трема коју је признала да осјећа изнова када излаже у Гацку.

Сви они који нису били у прилици да присуствују отварању, поставку могу погледати у наредних мјесец дана.