Избор најбољих спортиста Републике Српске: Гачанка Катарина Поповић на седмом мјесту

Наша суграђанка, Катарина Поповић, актуелна одбојкашица Бимал Јединства, у Избору најбољег спортисте Републике Српске коју организује Дневни лист “Глас Српске” традиционално 66. пут, нашла се међу 10 спортиста, односно на сјајном седмом мјесту.

Либеро брчанских “принцеза” није крила одушевљење што је и њено име стало раме уз раме са елитним друштвом спорта Српске.

Предсједник жирија, овогодишње манифестације био је прослављени српски ватерполиста и селектор Дејан Савић, што додатно даје на значају да су награде овог типа од непроцјењиве важности.

“Ово је дефинитивно награда за труд, залагања и сва моја одрицања током каријере. Невјероватна је част наћи се у самом врху спортиста Републике Српске, свакако, велика ствар за мене, моје најближе али и моје Гацко гдје сам научила прве спортске кораке. Почаствована сам и поносна уједно овако високим пласманом, као и чињеницом да сам ушла међу 21-ог најбољег спортисту за ову сезону. Позивам још једном младе људе да се активно баве спортом, јер он нас учи да побјеђујемо али и прихватимо поразе, радујемо се али и тугујемо. То треба да буде водиља младим генерацијама, јер кроз спорт постајемо бољи људи”, наглашава Катарина Поповић.

Награда најбољи спортиста Српске за 2020. годину отишла је у руке Далибора Илића, члана Игокее и повременог репрезентативца Србије.

Свакако, важно је нагласити да се овогодишња манифестација умјесто у Банском двору организовала у студију РТРС-а, како би се испоштовале све епидемиолошке мјере.

Подијелите вијест