Фудбалери Младости савладали Губер

Фудбалери гатачке Младости савладали су у суботу на Градском стадиону екипу Губера из Сребренице 2:0, у оквиру 18. кола Друге лиге Републике Српске, група „Исток“.

По прохланом времену боље су се снашли домаћи игачи који су прекинули лошу серију од три пораза. Сам значај овог сусрета и превасходно брига о свом голу била је очигледна у првом дијелу сусрета. Но, имали су у првом полувремену и гости и домаћи по једну одличну прилику.

Сребреничани, у 21. минуту сусрета не користе колосалну прилику. Након неколико одигравања у средини терена, Аљо Смајловић шаље резантан центаршут у срце шеснаестерца, но искусни Иван Максимовић, промашује оно што обично погађа. Нападач Гачана, Бошко Пушара имао је одличну шансу на крају првог полувремена, али ипак мреже су мировале.

Почетак другог полувремена доноси велику радост за домаће. Након слободног ударца са 30-ак метара, на убачај Јована Бокића, главом лопту поспрема у мрежу голмана Бодироге капитен екипе Драган Горановић, играо се 47. минут.

Младост не одустаје, па већ за шест минута повећава предност. Била је то акција, која је прошла све линије екипе, присебан у завршници био је Бошко Пушара и тада у 53. минуту поставља, касније испоставиће се коначан резултат 2:0.

До краја и једни и други имали су неколике зреле прилике, али мреже су до краја мировале.

Младост тренутно заузима 11. позицији са 22 бода колико има и њихов наредни ривал, екипа Братства из Братунца.