Екипа емисије “Агро караван” снимала у Гацку

Десеточлана екипа телевизије “Агро” из Београда, у протекла два дана снимала је емисије о нашој локалној заједници. Са акцентом на пољопривреду, „Агро караван“ на најбољи начин представиће потенцијале којима располаже Гацко.

Током снимања, путујући гатачким селима у друштву представника Земљорадничке задруге, разговарали су са угледним домаћинима, фармерима, пчеларима.

У јучерашњем разговору са начелником општине Гацко др Огњеном Милинковићем и предсједником Скупштине општине мр Рајком Паповићем, разговарали су о развојним плановима, специфичностима Гацка у односу на друге општине, те сарадњи са земљама у региону.

У сарадњи са Туристичком организацијом наше општине, њихова камера забиљежила је атрактивне туристичке и природне потенцијале којима Гацко располаже.

Кутак за историју и културно наслеђе неће бити занемарен. Између осталог, посјетили су Придворицу, мјесто највећег страдања, а потом ће све гледаоце широм региона упознати са историјским значајем Гата и Брљева код Гацка. Око камере Агро каравана гледаоцима ће представити и Етно музеј у Данићима.

Дух традиције осјетиће се у кадровима традиционалних ношњи, игри и пјесми наших културно – умјетничких друштава, а биће издвојени и минути за најуспјешнији спортски колектив.

Продуцент емисије Агро караван, Милољуб Петровић – Мишец рекао је да први пут борави у Гацку и да је екипа наишла на велико гостопримство руководства општине.

„Користим прилику да се захвалим људима из Општине који су дали велики допринос да се ова емисија реализује. Наш караван Гацко је изабрао због пољопривредног значаја који ће у емисији бити апострофиран. Прелијеп крај, први пут смо зашли у мјеста која пишу посебну историју“, рекао је Петровић, истичући да једна емисија неће бити довољна да се представе сви пољопривредни и други потенцијали Гацка.

Радујемо се да нам емисије попут ове дају прилику да прикажемо бар дио онога чиме располаже наша општина. Признајемо, дводневни боравак није довољан да вишечлану екипу из Чачка упознамо са свим потенцијалима, успјешним појединцима и установама који гравитирају на подручју општине.

Емисија „Агро караван“, са гостима и причама из наше општине, биће емитована током наредног мјесеца на каналу “Агро” ТВ.

Подијелите вијест