Дијалог, пројекти и инспирација за бољу будућност младих у Општини Гацко

Позивамо вас да се придружите инспиративном дружењу у оквиру платформе “Дијалог за младе” које ће се одржати у општини Гацко у понедељак, 27. маја, са почетком у 13:30 часова, у просторијама Средњошколског Центра ‘’Перо Слијепчевић’’.

“Дијалог за младе” дио је Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2), који пружа младима прилику да идентификују потребе, изазове и неискориштене потенцијале, те да заједнички предложе иницијативе за унапређење квалитета живота у нашој локалној заједници. Овај дијалог није само размјена идеја – то је корак ка активном укључивању у креирање боље будућности. Послужио је као простор на којем су млади изразили ставове о потребама и приоритетима које имају, а на основу којих је креиран јавни позив за предају пројеката организација цивилног друштва које се баве управо питањима младих.

Темељем раније идентификованих изазова, у оквиру РеЛОаД2 програма су у општини Гацко подржана два омладинска пројекта. Управо на овом догађају ћемо се прво упознати са приликама за младе и пружити могућност младима да се директно укључе у провођење истих. Очекује нас занимљива презентација пројеката и прилика за учешће у активностима омладинских иницијатива које ће бити реализоване током 2024. године:

  1. Центар за учење и едукацију Научионица у партнерству са ‘’Универзална школа спорта Спартакус’’ са пројектом ‘’Едукација, спорт и волонтеризам за младе’’

Осим што ћемо сазнати више о пројектима, имаћемо прилику да присуствујемо мотивационом говору Томислава Цвитанушића. Томислав ће вас повести на путовање кроз своје изузетне спортске подвиге те подијелити своја искуства. Уз све што ће вам представити, мотивисат ће вас да истражите своје границе и остварите сјајне личне резултате. За поврду учешћа потребно је попунити пријавни образац на линку.

Позивамо све заинтересиране младе и представнике медија да нам се придруже и буду дио позитивних промјена.

РеЛОаД2 финансира Европска унија у Босни и Херцеговини, а спроводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) уз подршку Општине Гацко.

За додатне информације о организација догађаја, контактирајте нас на мејл: marija.milosevic@undp.org, ангажоване младе особе у Општини Гацко.

За медијске упите, контактирајте нас путем телефона +387 65 323 022, Емина Хукић, службеница за комуникације у УНДП-у.

Подијелите вијест