CK “Младост”: У Гацку одржано кадетско првенство РС у стрељаштву

Званично Првенство РС за кадетске категорије по Међународном ИССФ програму стрељаштва одржано је 11. октобра у Гацку.

Најуспјешнији клуб у дисциплини ваздушна пушка био је Геофон из Теслића са новим рекордом РС, док је домаћин Младост из Гацка био најуспјешнији у дисциплини ваздушни пиштољ. У дисциплини ваздушни пиштољ није било довољно екипа за проглашење јер нису СК Геофон и СК Леотар имали екипе већ стријелце појединачно у обје конкуренције.

У појединачном пласману Иван Слијепчевић из Младости је освојио златну медаљу са погођених 370 кругова, а трећи у РС је Милош Шушић са 344 круга и бронзаном медаљом. На четвртом мјесту у појединачном пласману је трећи члан екипе Младости Стефан Појужина са погођена 342 круга, а за пиштољаше из Гацка је гађао још Гојко Манојловић.

Стријелци из Гацка су били добри и у дисциплини ваздушна пушка и у обје конкуренције су освојили пехаре и сребрене медаље за друга мјеста екипно.

За сребрене кадеткиње Младости су гађале Тијана Црногорац са 380 кругова која је и у поединачном пласману стигла до бронзане медаље и трећег мјеста. За Младост су још гађале Наталија Гојковић, Ивана Мирић и Андреа Ковачевић.

Кадети Младости су гађали у саставу Иван Слијепчевић 378 кругова који је био четврти појединачно, на петом мјесту појединачно је био други члан екипе из Гацка Видоје Вуковић са 372 круга и трећи члан екипе Стефан Појужина са 370 кругова, за појединачни пласман су још гађали Никола Шушић, Васлије Рајковић и Иван Појужина.

Ова два екипна друга мјеста и девет медаља без обзира што није било екипно проглашење у нашој најјачој дисциплини ваздушном пиштољу су одлични резултати наших стријелаца у категорији кадета за сезону 2020.

Следећи викенд, 18. октобра у Требињу је на програму Првенство РС за јуниорске и сениорске категорије по међународном програму стрељаштва.

Подијелите вијест