Александар Дунић: “Привилегија нас глумаца је да се често “налазимо” у друштву генија, као што је био Дучић”

Доајен српског глумишта Александар Дунић, одушевио је гатачку публику синоћ у сали Парохијског дома. Изузетно надахнуто, говорио је “Дучићеве трактате о љубави”. Инспиративно, као и у свим својим глумачким комадима, причао је о љубави, али и срећи, а говорио је и стихове, како нашег Јована Дучића тако и Диса, Мике Антића, Лазе Костића.

“Морамо да се бавимо литературом, да се “дружимо” са умним људима. Јован Дучић је геније, њега треба читати и тако само човјек може да добије, једноставно не може ништа да изгуби. Ја се са Дучићем “дружим”, условно речено посљедњих 30 година, тако да је то била љубав на први поглед, није то само зато што сам овдје у Гацку, односно Херцеговини. То је привилегија нас глумаца, јер се често налазимо у друштву глумаца”, казао је Дунић, и додао да је ово сан сваког глумца – да има пуну салу људи који га лијепо и помно слушају.

Поетско вече наишло је на велику популарност Гачана, тако да је сала Парохијског дома била испуњена до последњег мјеста. Свакако, и сам глумац се захвалио и поручио да му је увијек драго доћи у Гацко, те да ће то и на сваки следећи позив врло радо учинити.

Подсјећамо, поетско вече “Дучићеви трактати о љубави” дио је манифестације “Културно – спортско љето Гацко 2021”, које је почело 19. јуна и трајаће два мјесеца.

За сам крај, славни глумац је са посјетиоцима подијелио и неке анегдоте из своје богате глумачке каријере.